• POLECANE PRODUKTY:
  • Dietrine
  • Avatrim
  • Hoodia Gordoni Plus
  • Acai Berry Select

Zupa kapuściana – przepis

8 sie
Autor: Dorota
Slimette - twój przepis na wymarzoną, szczupłą sylwetkę

Zupa kapuściana jest podstawą diety o tej samej nazwie. Zupa ta jest łatwa w przygotowaniu, smaczna oraz zawiera bardzo małe ilości kalorii, dzięki czemu możesz ją jeść bez ograniczeń, a nadal chudnąć. Jeśli chcesz zastosować dietę kapuścianą musisz pamiętać o tym, że jest to plan żywieniowy przeznaczony do stosowania tylko przez 7 dni! Nie stosuj go dłużej, gdyż może to doprowadzić do osłabienia organizmu.

Przepis na zupę kapuściana:

  • 6 dużych cebul,
  • 2 zielone papryki,
  • puszka pomidorów,
  • 3 marchewki,
  • seler,
  • połowa główki kapusty,
  • bulion,
  • przyprawy do smaku.

Zanim zaczniesz przygotowywać zupę – umyj i pokrój wszystkie potrzebne warzywa. Następnie zagotuj bulion i dodawaj do niego po kolei wszystkie składniki. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez około 2 godziny. Po ugotowaniu można dodać przyprawy do smaku.

Jeśli chcesz stosować dietę kapuścianą – trzymaj się poniższych zasad:

  • Pij przynajmniej 4 szklanki wody dziennie.
  • Stosuj dietę przez okres nie dłuższy, niż 7 dni.
  • W trakcie stosowania diety przyjmuj preparaty witaminowe.
  • Możesz jeść tyle zupy ile tylko zechcesz – nie powstrzymuj się przed tym.
  • Aby nie popaść w rutynę dodawać różnych przypraw i warzyw do zupy.